Форум программистов
 

Восстановите пароль или Зарегистрируйтесь на форуме, о проблемах и с заказом рекламы пишите сюда - alarforum@yandex.ru, проверяйте папку спам!

Вернуться   Форум программистов > Delphi программирование > Паскаль, Turbo Pascal, PascalABC.NET
Регистрация

Восстановить пароль
Повторная активизация e-mail

Купить рекламу на форуме - 42 тыс руб за месяц

Ответ
 
Опции темы Поиск в этой теме
Старый 04.06.2009, 22:59   #1
Алиночка
Новичок
Джуниор
 
Аватар для Алиночка
 
Регистрация: 04.06.2009
Сообщений: 3
Лампочка Задачки по Паскалю!!!

Люди, помогите ПОЖАЛУСТА!!!

Чесно, оч надо решить задачки...

ЛІНІЙНІ АЛГОРИТМИ
1. Знайти суму S, різницю Н, добуток Р та відношення D чи¬сел А і В.
2. Дано п чисел. Знайти їх суму, суму квадратів та квадрат суми.
3. За даними значеннями довжин сторін трикутника а, b, с обчислити його: а) периметр; б) площу; в) кути; г) медіани; ґ) висоти; д) бісектриси.

4. Обчислити сторони трикут¬ника за його: а) висотами; б) ме¬діанами.
5. За сторонами трикутника обчислити радіуси: а) вписано¬го; б) описаного кіл.
6. Дано довжини катетів пря¬мокутного трикутника. Знайти довжину гіпотенузи.

7. Дано довжину кола. Обчис¬лити площу круга, що має раді¬ус удвічі більший, ніж даний.
8. Знайти площу кільця, об¬меженого двома концентрични¬ми колами з даними радіусами.
9. Обчислити площу круга та довжину кола за відомим: а) ра¬діусом; б) діаметром.

10. За координатами трьох вершин трикутника знайти його: а) сто¬рони; б) периметр; в) площу.
11. Дано довжину кола. Об¬числити площу круга, що має діа¬метр у два рази: а) менший;
б) більший, ніж даний.
12. Дано основу, висоту та гострий кут при основі парале¬лограма. Обчислити його: а) пло¬щу; б) периметр.

13. Дано радіус кола. Знайти довжину сторони квадрата, впи¬саного в це коло.
14. За радіусом вписаного (описаного) кола визначити сто¬рону правильного трикутника.
15. Дано координати двох точок на площині. Знайти коор¬динати середини відрізка, що їх сполучає.

16. Обчислити об'єм цилінд¬ра.
17. Знайти об'єм конуса за: а) радіусом основи та висотою; б) радіусом основи та твірною; в) твірною та висотою.
18. Дано сторону та менший кут ромба. Обчислити його площу.

19. Перевести градусну міру кута в радіанну.
20.Дано дві сторони трикут¬ника та кут між ними. Обчислити його: а) периметр; б)площу.
21. Обчислити середній бал C слухача, який отримав на іспи¬тах з п'яти предметів оцінки X.

22.Циліндрична заготовка діаметра D має висоту H. Скільки заліза потрібно на її виготовлення.
23.Осьовий переріз: цилінд¬ра - квадрат, площа якого Q. Обчислити площу основи цилін¬дра.
24.Радіус кола, вписаного в рівносторонній трикутник, дорів¬нює R. Обчислити сторону, ви¬соту та площу трикутника.

25. Конусоподібний намет висоти Н з діаметром основи D укрито парусиною. Скільки квад¬ратних метрів тканини пішло на виготовлення намету?
26. Підрахувати вартість пального в циліндричному бакові заданого об'єму, якщо відома вартість 1 л.
27. Підрахувати вартість річної передплати журналів та газет, знаючи вартість одного номера й періодичність видання.

28. Написати програму, що нарахує заробітну плату пере¬кладача, який переклав з однієї мови на іншу певну кількість сто¬рінок, якщо відома вартість пись¬мового перекладу однієї сторінки тексту.
29. Враховуючи вартість 1 м тканини й розміри відрізу, підра¬хувати вартість відрізу даної тка¬нини.
30. Написати програму, що за датою народження людини підраховує, скільки їй повних років та місяців.

31. Існує припущення, що тривалість свого життя можна приблизно визначити як середнє арифметичне тривалості життя 4 своїх прямих родичів: батьків, дідусів, бабусь. Визначити при¬близно ймовірну тривалість сво¬го життя.
32. Переставити місцями значення двох змінних довільно¬го типу, не використовуючи допоміжні змінні.
33. Дано x, y, z . Обчислити b, якщо
b = x(tg z) + sin(x) – cos(y)

34. Знайти нормальну вагу людини і індекс маси її тіла за формулами: h t/ 240 та m/h2 , де h - ріст людини( що вимірюється в см в першій формулі та в метрах – в другій); t - довжина околу грудної клітки (в см); m - вага (в кг). Індекс маси тіла прийнятий Всесвітньою організацією охорони здоров’я і не повинен перевищувати 25 пунктів.
35. Змішано v1 літрів води температурою t1 з v2 літрами води температурою t2. Знайти об’єм і температуру суміші, що утворилася.
36. Три опори R1, R2, R3 з’єднані паралельно. Знайти опір з’єднання.

37. Знайти площу кільця, внутрішній радіус якого дорівнює 20, а зовнішній – заданому числу r (r > 20).
38. Трикутник заданий координатами своїх вершин. Знайти периметр і площу трикутника.
39. Пляшка води коштує 45 копійок. Порожні пляшки здаються по 20 копійок, і на отримані гроші знову купується вода. Яку найбільшу кількість води можна купити, маючи деяку суму грошей S копійок.

40. Обчислити номера під’їзду та поверху за номером квартири дев’ятиповерхового будинку , враховуючи, що на кожному поверсі рівно 4 квартири, а нумерація квартир починається з першого під’їзду.
41.Дано довжину кола. Обчис¬лити площу круга, що має раді¬ус удвічі менший, ніж даний.
42. Дано x, y. Обчислити z= х-1- у / 1 + х2/2 + у2/4,
Алиночка вне форума Ответить с цитированием
Старый 04.06.2009, 23:00   #2
Алиночка
Новичок
Джуниор
 
Аватар для Алиночка
 
Регистрация: 04.06.2009
Сообщений: 3
По умолчанию

очень прошу....еси кто может помогите пожалуста..)
Алиночка вне форума Ответить с цитированием
Старый 04.06.2009, 23:00   #3
Алиночка
Новичок
Джуниор
 
Аватар для Алиночка
 
Регистрация: 04.06.2009
Сообщений: 3
По умолчанию

мне из этих задачек нада 4-8.
Алиночка вне форума Ответить с цитированием
Старый 05.06.2009, 00:46   #4
diliana
Форумчанин
 
Аватар для diliana
 
Регистрация: 24.05.2009
Сообщений: 119
По умолчанию

просто ужас какой-то, так много задач и все на непонятном языке....
diliana вне форума Ответить с цитированием
Ответ


Купить рекламу на форуме - 42 тыс руб за месяц



Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Помогите пожалуйста решить еще одни задачки по Паскалю!) tyt1991 Паскаль, Turbo Pascal, PascalABC.NET 5 28.04.2009 19:56
Решите пожалуйста задачки по паскалю darika Помощь студентам 7 28.03.2009 16:51
Помогите плиз задачки по Турбо Паскалю решить! glan Паскаль, Turbo Pascal, PascalABC.NET 13 26.06.2008 17:39
Решите задачки по паскалю пожалуйста xxxBITxxx Паскаль, Turbo Pascal, PascalABC.NET 2 20.05.2008 16:48